Sauna Drenthe: voor de ultieme ontspanning

Sauna Drenthe Viatalia Beauty

Bent u opzoek naar een Sauna in Drenthe? Dan bent u bij Viatalia Beauty in Westerbork (Midden-Drenthe) aan het juiste adres. Bij Vitalia Beauty vindt u verschillende sauna's waarin u helemaal tot rust kunt komen en waar u als herboren uitkomt. Benieuwd naar alle verschillende mogelijkheden en arrangementen bij Sauna Drenthe Vitalia Beauty? Hieronder vindt u meer informatie over de verschillende sauna's en arrangementen.

De werking van een sauna

In een sauna loopt de temperatuur hoog op, soms wel tot 100 graden celcius. De warmte wordt indirect via de lucht in de sauna aan uw lichaam doorgegeven. Maar door de lage luchtvochtigheid in de meeste sauna's is de warmte beter te verdragen. Het zweet verdampt in een sauna namelijk makkelijker. Af en toe wordt er op de saunakachel een schepje water gedaan, waardoor een stoomstoot ontstaat in de sauna. Deze stoomstoot slaat neer op uw huid en bevordert het zweten van uw lichaam.

Doordat uw lichaam gaat zweten tijdens uw bezoek aan een sauna, worden afvalstoffen die zich in de huid bevinden eruit gezweet. Een sauna heeft dus een reinigend effect op uw lichaam. Ook wordt uw hartslag wat hoger wanneer u zich in een sauna bevindt, waardoor de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Daarnaast werkt de saunawarmte erg ontspannend voor je geest, spieren en gewrichten. Een bezoek aan de sauna is dus erg goed voor zowel lichaam en geest.

De verschillende sauna's in Drenthe bij Vitalia Beauty

Bent u benieuwd naar de verschillende sauna's die wij u te bieden hebben? Hieronder vindt u hier meer informatie over.

sauna drenthe

Zoutsteen sauna Drenthe

Wanneer u het gevoel wilt hebben dat u een strandwandeling maakt, maar dan in Drenthe, dan is onze zoutsteen sauna echt wat voor u. In onze zoutsteen sauna kunt u heerlijk tot rust komen, maar daarnaast is deze sauna erg goed voor het vrijmaken van de luchtwegen. De zoutkristallen die tijdens de verhitting vrijkomen in de lucht, zorgen namelijk voor een verzachtend effect voor de luchtwegen. De zoutsteen sauna is hiermee ook geschikt voor mensen die last hebben van bijvoorbeeld COPD of Astma. Sluit uw ogen en waan uzelf volledig op uw favoriete strand, maar dan gewoon in Drenthe.

sauna drenthe

Stoom sauna Drenthe

Onze sauna in Drenthe heeft niet alleen een zoutsteen sauna en een Kelo sauna, maar ook een stoom sauna. In deze sauna ligt de temperatuur lager dan in de andere sauna's, maar de luchtvochtigheid ligt een stuk hoger dan in een traditionele sauna. Hierdoor gaat uw lichaam meer zweten, waardoor het bij uitstek geschikt is om uw lichaam op een volledig natuurlijke manier te reinigen. Ook deze sauna stimuleert de bloedsomloop en maakt de luchtwegen vrij waardoor u ook in deze sauna heerlijk tot rust kunt komen.

Benieuwd naar de verschillende sauna arrangementen?

Neem dan eens een kijkje op de pagina hiernaast.